Светосавско перо

petak, 27 januar 2017 09:00
Štampa

У недељи Светосавља, сада већ традиционално, ученици наше школе укључују се у многобројне активности које се у школи, али и другим градским институцијама тим поводом организују. У сусрет Савиндана расписано је више литерарних конкурса и радионица креативног писања на којима су наши ученици учествовали.

Културни центар Крушевац приредио је за ученике средњих школа у Крушевцу радионицу креативног писања која је одржана у Медиа центру у уторак, 24.01.2017. године и том приликом, жири, састављен од врсних познавалаца писане речи одабрао је рад Александре Васић, ученице трећег разреда Медицинске школе, за најбољи међу свим радовима. Приликом доделе награде председнца жирија, Јелена Протић Петронијевић, истакла је свеобухватност савременог приступа и зрело размишљање које је Александра у свом задатку истакла. Ученица је награђена дипломом и књигом Иво Андрић – Романи која је врло вредна и адекватна награда за допринос ширењу светосавских идеја. Рад Александре ВасићКолико смо данас близу Светог Саве? у целини можете прочитати на овом месту.

Поред ове радионице, Центар за стручно усавршавање у сарадњи са Друштвом професора српског језика и књижевности Расинског округа расписао је Светосавски литерарни конкурс за ученике основних и средњих школа на задате теме. Ученица Наталија Миљковић  награђена је адекватном наградом за освојено прво место на овом конкурсу. У свом задатку под називом Личност из моје околине на путу Светосављаверно и људски топло показала је захвалност свом наставнику потврдивши још једном да се свако залагање и улагање у рад са ученицима препознаје и награђује највреднијим наградама – моралним  и духовним ускрснућем. Наталијин награђени рад можете прочитати овде.

 

            Честитамо награђеним ученицама и њиховим професорима српског језика и књижевности, Мирјани Гашић и Солеша Биљани.